Menu

Matrassen

De basis voorwaarden waar een goed matras aan moet voldoen zijn:
Een matras moet uit goede veerkrachtige materialen zijn opgebouwd voor een comfortabele ondersteuning van het lichaam.Een matras moet een goede zone verdeling hebben (zachte schouderzone, stevige heupzone en extra stevige lendezone) zodat de wervelkolom de juiste ondersteuning krijgt. Is een matras te hard dan zult u veel bewegen in uw slaap en daardoor te weinig diepe slaap krijgen. Is uw matras te zacht dan kunt u bijvoorbeeld lage rugklachten krijgen.Een matras moet uit goed ventilerende en vochtregulerende materialen bestaan. Iedereen verliest per nacht een 320 tot 480 ml aan vocht dit moet door de matras goed opgevangen worden en overdag moet dit vocht weer kunnen uitwasemen zodat u altijd een droog en hygiënisch bed houdt.Een matras moet lekker liggen en u moet eenvoudig kunnen draaien en bewegen in bed. De ervaren slaapadviseur kan zien aan de zijligging of het bed u de juiste ondersteuning geeft maar of u lekker ligt kunt u alleen zelf beoordelen. Daarom is het uitproberen van de matras samen met een goed advies essentieel voor een goede nachtrust.

Alle Norma matrassen voldoen aan de bovenstaande voorwaarden en in ons uitgebreide assortiment zult u een matras vinden die zorgt voor een zeer gezonde nachtrust waarin uw lichaam en geest zich 100% kunnen herstellen voor de volgende dag.

Zoveel mensen, zoveel slaapwensen. Daarom heeft Norma een uitgebreid matrassen assortiment waar ook de matras van úw wensen bij zit.

Vanwege de uitstekende, duurzame kwaliteit en de zeer vriendelijke prijs!
Gebaseerd op de ervaringen die Norma Slaapcomfort, Norma is Nederlands oudste producent van matrassen, in vele jaren opbouwde en door uitgebreide research. Met deze ervaring ontwikkelden wij een range aan matrassen die het toppunt van slaapcomfort bieden.

Kenmerken van onze matrassen zijn het zeer hoge comfort, de perfecte afwerking en de lange levensduur. In alle matrassen zijn unieke technieken toegepast die van doorslaggevend belang zijn voor het hoge comfortniveau.
Daarnaast is de keuze voor de beste materialen en de combinatie van de nieuwste technologieën met de kennis en het gevoel van de vakmensen van Norma onmisbaar.

Onze kennis en ervaring en alles wat van belang is voor een gezonde nachtrust zit in onze matrassen: een gelijkmatige ondersteuning, een goede ventilatie en vochtregulatie en uw persoonlijke voorkeur voor stevig of zacht (soepel) liggen. Maar ook uw favoriete comfortbeleving: Combispring, pocketvering, latex, traagschuim en draagschuim. Elk matrastype is er in vele modellen en maten. Voor vlak gebruik of soepel buigbaar voor (elektrisch) verstelbare bedden. En naar wens in antiallergische uitvoering, met een rits te koppelen aan een andere matras, makkelijk hanteerbaar, keerbaar of juist lekker makkelijk niet keerbaar.
Met onze matrassenrange staat er een collectie slaapcomfort producten waarvan wij met trots durven te zeggen: Norma matrassen, de norm in slaapcomfort. Onze matrassen range bestaat uit:

  • Pocketvering
  • Combispring
  • Latex
  • Traagschuim
  • Draagschuim
  • Comfortschuim

Alle matrassen zien er inderdaad een beetje hetzelfde uit. Want alles wat een matras uniek maakt zit immers keurig verpakt. De beste manier blijft: een goed advies inwinnen en de tijd nemen om een aantal matrassen uit te proberen. Norma werkt met gekwalificeerde slaapadviseurs. Zij kunnen u echt helpen om het voor u ideale matras te vinden. Zodat u een gezonde keuze maakt. Maar als het om comfort gaat, moet u vooral zelf gaan uitproberen. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd, in ieder geval te veel om hier te laten zien. We beschrijven de belangrijkste types te weten: Combispringmatras, pocketveringmatras, latexmatras, traagschuimmatras en draagschuimmatras.

Onze kennis en ervaring en alles wat van belang is voor een gezonde nachtrust zit in onze Norma matrassen: een gelijkmatige ondersteuning, een goede ventilatie en vochtregulatie en uw persoonlijke voorkeur voor stevig of zacht (soepel) liggen. Maar ook uw favoriete comfortbeleving: Combispring, pocketvering, latex, comfortschuim, traagschuim en draagschuim. Elk matrastype is er in vele modellen en maten. Voor vlak gebruik of soepel buigbaar voor (elektrisch) verstelbare bedden en naar wens in antiallergische uitvoering, met een rits te koppelen aan een andere matras, makkelijk hanteerbaar, keerbaar of juist lekker makkelijk niet keerbaar.

De uitvinding van Norma een unieke kern die bestaat uit een goed ventilerend schuim waarin met de hand honderden veren zijn geplaatst. De unieke combinatie van volle kern met veren zorgt voor een stabiele ligging en een actieve ondersteuning. Niet te hard, niet te zacht. Door te werken met verschillende veerdiktes krijgt uw lichaam altijd in iedere zone de juiste ondersteuning. Een combispringmatras heeft geen harde randen dus over de gehele breedte en lengte hetzelfde prettige ligcomfort.

Onzichtbaar, verscholen in het hart van een pocketmatras, zitten de pocketveren. Ze zorgen voor een vriendelijke en zachte 'touch' bij het liggen. De pocketkern bestaat uit honderden veren per vierkante meter, alle veren zijn afzonderlijk verpakt in zakjes (pockets) die uw lichaam 'actief' ondersteunen. De 5 of 7 speciale comfortzones zorgen dat de schouder iets makkelijker kan wegzakken en de heup weer iets meer steun krijgt, dus de juiste ondersteuning op de juiste plaats.

Het doel van een pocketkern is dat iedere veer zo onafhankelijk mogelijk van de andere veer kan bewegen waardoor de kern perfect met uw lichaam kan meecontouren. De buitenste windingen zijn namelijk hypergevoelig, de binnenste wat stugger. Daardoor zoekt en vindt de veer sneller dan gebruikelijk uw lichaamscontour en dat voelt heel comfortabel aan.

Groot voordeel: een pocketveringmatras laat zich eenvoudig buigen en is bij uitstek geschikt voor alle verstelbare bedden. Ventilatie en vochtregulatie zijn optimaal.

De beleving: wegzakken in een behaaglijk warme ondergrond. Latexmatrassen worden altijd gemaakt van een combinatie van natuurrubber met synthetisch rubber. Latex is een zeer zacht en elastisch materiaal waar uw lichaam behaaglijk in kan wegzakken en op elke millimeter ondersteunt wordt. Norma latex-matrassen hebben speciale comfortzones, voor de juiste ondersteuning.

Latex is anti-bacterieel en zal vrij blijven van schimmels en huismijt. Door de open celstructuur heeft latex ook uitstekende ventilerende en vochtregulerende eigenschappen.

Door de volle latex kern ervaart u een stabiele ligging met een aangenaam warm slaapcomfort.

Norma comfortschuimmatrassen zijn speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen, tieners en starters. Voor de actieve generatie dus. Comfortschuim is stoeibestendig, veerkrachtig en licht van gewicht. Het materiaal heeft bovendien prima ventilerende en vochtregulerende eigenschappen en last but not least: ook de prijsstelling is heel comfortabel.

Langzaam vormt uw matras zich naar uw lichaam; elk centimetertje van uw lichaam is in rust. De wonderlijke ervaring van een Norma Traagschuimmatras. Een vinding uit de ruimtevaart, bedoeld om astronauten ook in een drukloze ruimte een goede ondersteuning en doorbloeding te geven én om ze te beschermen tegen de druk tijdens de lancering en afdaling. Traagschuim reageert op uw lichaamstemperatuur en druk waardoor langzaam alle drukpunten onder u zullen verdwijnen.

Norma draagschuim is dé slaaprevolutie na traagschuim. Draagschuim heeft alle voordelen van traagschuim, niet de nadelen. Draagschuim is veel minder temperatuur en drukgevoelig en voelt meer elastisch aan dan Latex waardoor er een perfecte pasvorm van uw lichaam in het materiaal ontstaat. Dus perfect drukverlagend maar u kunt zich toch zonder problemen omdraaien. Draagschuim herstelt zich namelijk zeer snel. Door de open celstructuur is de ventilatie en vochtregulering uitstekend.

Met onze Norma matrassenrange staat er een collectie slaapcomfort producten waarvan wij met trots durven te zeggen: Norma matrassen, de norm in slaapcomfort.

Algemene Voorwaarden | Sitemap | Disclaimer & Privacy statement | Cookies

Webdesign by Applepie